Waar plaatst u welke led lampen en led strips?

Mtgchina

Een goed opgesteld lichtplan is de basis voor de verlichting in en om uw huis. U wilt er kunnen werken, maar ook kunnen ontspannen. Voor deze zaken zijn verschillende soorten verlichting nodig. Er zijn daarom ook verschillende soorten led lampen die u kunt plaatsen, welke kunnen worden opgedeeld in drie verschillende categorieën: basisverlichting, werkverlichting en sfeerverlichting. Maar welk soort licht plaatst u waar? In dit artikel helpen we u een eindje op weg.

De basisverlichting

De basisverlichting is, zoals de naam al zegt, de basis van alle lampen in uw huis. Deze verlichting staat praktisch altijd aan wanneer u zich in de kamer bevindt. Voor een goede basisverlichting gebruikt u een grote led spot in het midden van de kamer, die veel licht geeft. Deze zorgt ervoor dat uw kamer in zijn geheel verlicht is, en dat er geen rare schaduwen vormen. U kunt ook kiezen voor meerdere centraal geplaatste spots, die hetzelfde effect geven.

De werkverlichting

Op plaatsen waar u wat meer licht nodig heeft om goed te kunnen zien wat u aan het doen bent, gebruikt u werkverlichting. Hiervoor kunt u een aantal felle spots plaatsen, die u helpen om uw focuspunt goed te verlichten, zonder schaduwen te vormen. Ook led strips kunnen goed worden gebruikt om een bepaald gedeelte van uw werkblad goed te kunnen verlichten. Een aantal voorbeelden van plekken in uw huis waar u de werkverlichting kunt plaatsen, zijn boven uw bureau, boven het aanrecht in de keuken, en bij de eettafel. Bij werkverlichting is het extra handig om spots met armatuur te gebruiken. Hiermee kunt u de lamp draaien en richten op de plek waar u bezig bent, zodat u altijd voldoende licht op de juiste plaats heeft.

De sfeerverlichting

Naast basis- en werkverlichting wilt u natuurlijk ook een fijne en gezellige sfeer in uw huis kunnen creëren. Hiervoor kunt u de sfeerverlichting plaatsen. Vaak worden hiervoor kleinere en minder felle led strips en spots, en dimbare led spotjes gebruikt. Door uw lampen te dimmen, is de verlichting wat minder fel, waardoor u automatisch meer sfeer in de kamer creëert. Het voordeel van dimbare verlichting is dus dat u op de momenten dat u meer licht nodig heeft een hogere intensiteit in kunt stellen, en op de momenten dat u wilt ontspannen een wat lagere. Zo heeft u bijvoorbeeld de basis- en sfeerverlichting in één!

https://www.leds-depot.be/