Mtgchina
Image default
Business / Transportation and Logistics

Veiligheid van je badkamer

 

Bij het inrichten van de badkamer kun je niet zomaar wastafelmeubels en dergelijke gaan aanschaffen, zonder goed na te denken over de veiligheid. Er gebeuren namelijk veel ongelukken in de badkamer door gladheid of onveilige situaties. Controleer dus goed je badkamer op eventuele gevaren.

 

Gladheid

Veel ongelukken worden veroorzaakt door gladheid. Water kan van het wastafelmeubel of uit de douchebak stromen op de vloer, waardoor deze heel glad wordt. Wanneer er ook nog zeepresten van het wastafelmeubel op de vloer terecht komen, zal deze al helemaal heel glad worden. Een antislip coating op de tegels kunnen dit tegengaan. Dit voorkomt dat je valt en wat breekt. Het is ook aan te raden om een badmat in een ligbad neer te leggen. Dit zorgt ervoor dat je niet uitglijd wanneer je het bad in of uitstapt. Daarnaast kan een badmat ook er leuk uitzien en een saaie badkamer opvrolijken.

 

Voorkom scherpe randen

Probeer om voorwerpen en meubels in de badkamer zo min mogelijk scherpe hoeken te laten hebben. Vooral wanneer men kinderen heeft is dit belangrijk. Breng zachte randen aan het wastafelmeubel was of aan een scherpe rand van het bad. Hierdoor zullen kinderen zich niet stoten aan de hoeken en verwondingen oplopen.

 

Goede ventilatie

In badkamers is een ventilatie ook zeer belangrijk. In badkamers komt veel vocht voor, door het douchen en baden. Wanneer je niet altijd een raam open kan zetten, is de kans op schimmel groot. Zorg dus voor een goed ventilatiesysteem dat dit kan voorkomen.

 

Schaf veilige wastafelmeubels aan

Wanneer je onveilige situaties in je badkamer hebt ontdekt, moet je hier zo snel mogelijk wat aan veranderen om ongelukken te voorkomen. Voor nieuwe wastafelmeubels, ligbaden, douchebakken en douchedrains kun je altijd terecht bij de Loodgietshop. Wat je vandaag bestelt, heb je morgen al in huis. Bekijk bij twijfel dus snel het assortiment dat ze aanbieden aan wastafelmeubels en alle overige installaties voor in de badkamer.