Mtgchina
Image default
Business / Transportation and Logistics

Scooterbanden kopen online

Je moet regelmatig nieuwe scooterbanden kopen om veilig te rijden. Je kunt kiezen uit winterbanden, zomerband en “all-purpose” scooterbanden. Online vind je goedkoop scooterbanden, maar kwaliteit is uiteraard ook van belang. Om de juiste band te kiezen geven wij je wat praktische tips.

 

Verschil tussen zomerbanden en winterbanden

Zomerbanden zijn gemaakt voor warmere temperaturen en minder neerslag. Winterbanden zijn beter wanneer het koud en nat is. Het grote verschil in deze scooterbanden zit in de samenstelling van het rubber en het profiel. Winterbanden worden niet hard bij koude temperaturen, ze hebben ook een profiel dat beter water kan afvoeren. Bij All-Purpose banden is de gulden middenweg gekozen. Omdat Nederland relatief koud en nat is kun je beter het hele jaar op winterbanden rijden dan op zomerbanden.

 

Goedkoop online scooterbanden kopen

Als je op zoek bent naar de laagste prijs voor scooterbanden moet je online zijn. Als je kiest voor merkbanden weet je op voorhand welke kwaliteit je kunt verwachten. Bestel jouw scooterbanden wel bij een betrouwbare webshop, eentje met ervaring en een contactadres in Nederland. Dan heb je de juiste garantie op jouw scooterbanden en ben je goed beschermd door de wet “Aankoop of Afstand”. Betalen van de scooterbanden gaat direct via de website, je krijgt de banden bij jou aan huis bezorgd. Makkelijker kan het niet.

 

Onderhoud van jouw scooterbanden

Goedkoop kan duurkoop zijn, wanneer je veel kilometers maakt, kies dan voor goede scooterbanden. Controleer regelmatig de bandenspanning, in de handleiding staat de juiste druk. Wanneer je merkt dat een scooterband langzaam leegloopt kan dat ook te maken hebben met het ventiel. Wanneer je de scooterbanden vervangt bestel dan ook meteen nieuwe ventielen.

 

Maten scooterbanden

Er zijn veel verschillende maten scooterbanden, van 8” tot 21”. Naast de diameter moet je bij de buitenband ook letten op de breedte, bij de binnenband is dat niet nodig. Koop altijd de juiste maat band voor jouw scooter, een afwijkende maat online kopen kan problemen veroorzaken aan jouw scooter. Dat kan ook van invloed zijn op de garantie op jouw scooter. Vraag het indien nodig na bij de leverancier van jouw scooter en scooterbanden.