Opzetranden voor een pallet

Mtgchina

Alhoewel de mogelijkheden van een pallet prima zijn, kunnen deze mogelijkheden nog veel groter worden door de aanschaf van opzetranden. Een pallet is een houten grondframe waarop zware ladingen gestapeld kunnen worden. Alhoewel een palet van hout gemaakt is, zorgt de constructie van het frame ervoor dat er zware ballast mee vervoerd kan worden. Winkels als Ikea maken dankbaar gebruik om hun onderdelen in het magazijn uit te stallen op pallets en dat is dan ook een prima idee aangezien het winkelend publiek ze gemakkelijk moet kunnen pakken. Maar een pallet met spullen moet, naast praktisch ook veilig zijn. Daar zorgen opzetranden voor.

Zeer praktisch

Een opzetrand is een frame dat bovenop een pallet gemonteerd kan worden. Daarbij moet je denken aan een eenvoudig te monteren frame dat snel door één persoon in elkaar gezet kan worden. Dus geen ellenlange handleidingen en het gebruik van gereedschappen die je toevallig niet bij de hand hebt. Deze opzetranden zorgen voor een stevig pallet, waardoor de producten die erop liggen niet kunnen verschuiven of vallen. De opzetranden zijn er in alle soorten en maten. Zo bestaan er houten opzetranden, maar ook opzetranden van metaal. Daarbij is er vaak nagedacht over praktisch gebruik dus kun je verwachten dat je bijvoorbeeld één kant van de opzetrand open kunt zetten. Zo kunnen klanten van bijvoorbeeld een woonwinkel gemakkelijk producten pakken terwijl de opzetrand toch voor veiligheid en stevigheid zorgt.

Alleen maar voordelen

Je kunt vaak kiezen hoeveel opzetranden je wilt gebruiken. Voor een kleiner product gebruik je misschien twee sets opzetranden, terwijl je voor een groter product 5 opzetranden op elkaar monteert. Je kunt ze zo opzetten zoals jij het handig vindt. Met als resultaat dat opslaan, vervoeren en gebruik zeer eenvoudig wordt. Tijdens het opslaan zorgen de randen voor stevigheid en dus veiligheid. Daarnaast zijn ze stapelbaar dus nemen de pallets niet onnodig veel ruimte in beslag. Tijdens het transport geldt dit ook zodat een veilig en snel transport mogelijk is. Omdat de randen passen op je eigen pallets, is ook het laden en lossen een feestje. Tot slot is het fijn dat je het materiaal van de opzetranden zelf kunt bepalen. Als een houten frame ideaal is, bestel je houten opzetranden en bij behoefte aan een stalen frame, bestel je stalen opzetranden. Zo komen de opzetranden de winst van je bedrijf snel ten goede.