Mtgchina
Image default
Business

De labels van Super Label Store

Super Label Store is een online winkel voor het zelf ontwerpen en vervolgens laten maken en bezorgen van kledinglabels. In de kledingbranche zijn labels natuurlijk erg belangrijk. Ze worden gebruikt voor een breed scala aan informatie. Denk bijvoorbeeld aan wasvoorschriften, de kledingmaat of simpelweg om een bepaald merk aan te duiden. In dit artikel nemen we de soorten labels door die worden aangeboden bij Super Label Store.

Waslabels

De meest herkenbare kleding labels zijn natuurlijk de waslabels. Een waslabel van een kledingstuk geeft aan wat de voorschriften zijn voor het wassen, bleken, drogen en strijken. Voor professionele wasserettes wordt ook aangegeven hoe het kledingstuk gestoomd of anders gereinigd moet worden. Hoewel er geen officiële regels omtrent de wasvoorschriften zijn, wordt praktisch overal in de industrie de wasvoorschrift symbolen van Ginetex gebruikt. Deze symbolen worden gezien als de industriestandaard. Super Label Store maakt het mogelijk om waslabels te ontwerpen in verscheidene overzichtelijke stijlen. Zo kun je het ontwerp kiezen wat het beste bij jouw producten aansluit.

Geweven en merk- maatlabels

Merk- en maatlabels spreken over het algemeen voor zich. Zoals maatlabels puur worden gebruikt om de maat van het kledingstuk aan te geven, worden merklabels gebruikt om aan te geven van welk merk de kleding afkomstig is.

 

Hoewel het voor relatief goedkope kleding praktisch standaard is om merk- en maatlabels slechts aan de bovenkant van het label vast te naaien en zo kosten te besparen, komt het steeds meer voor dat labels aan twee of meer kanten bevestigd worden aan de kleding. Als je een label gaat ontwerpen bij Super Label Store is het dus ook erg belangrijk om rekening te houden met een of meerdere naairanden.

Hangtags

Naast de labels die daadwerkelijk in kleding zitten heb je natuurlijk ook de ‘kaartjes’. Deze spreektaal verwijst veelvuldig naar de hangende tags welke je op nieuwe kledingstukken vindt. Op deze hangtags vind je over het algemeen vaak de prijs van het product samen met het artikelnummer. Ook op deze tags worden vaak nog wasvoorschriften vermeld omdat het voorkomt dat de tekst op waslabels vervaagt na een aantal keer wassen.

 

Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij Super Label Store om jouw eigen labels te ontwerpen en te laten maken.

 

Gerelateerde artikelen

How Technology Has Changed the Meaning of Word of Mouth Marketing

Here you will find solutions for a dietary cation-anion difference